جاذبه های خرم آباد (IRAN-LORESTAN)

1 1
Read Time:2 Minute, 11 Second
زیبایهای بی نظیر لرستان را شاید در کمتر مناطقی از ایران میتوان دید

 

حمام تاریخی گپ از بناهای به‌جامانده از دوره صفوی و جاهای دیدنی خرم آباد است که در مجاورت میدان گپ، در مرکز شهر قرار گرفته است. تزئینات زیبا و گچ‌بری‌های دیدنی این بنا هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند.

 

 

 

موزه‌ باستان‌شناسی خرم‌ آباد که در سال ۱۳۷۶ افتتاح شد به علت ضعف شرایط و امکانات تا سال ۱۳۷۸ راه‌اندازی نشد. امروزه این موزه از جاهای دیدنی خرم آباد به شمار می‌رود و دارای ۱۲ ویترین است که هر کدام ۵۰ اثر تاریخی را به نمایش می‌گذارند. در این بخش موزه اشیایی مثل ابزارهای سنگی عهد هجر، سفالینه‌های پیش از تاریخ، مهرهای متنوع سنگی، سازه‌های مفرغی، ظروف و اشیای مربوط به دوران اسلامی وجود دارد. این اشیا طی سال‌‌های اخیر یا از قاچاقچیان و حفاران غیرمجاز ضبط شده‌ یا توسط باستان‌شناسان کشف شده‌اند. در این موزه و موزه‌ مردم‌شناسی، اشیای بسیاری وجود دارند که توسط مردم و در سال‌های اخیر اهدا شده‌اند و به گونه‌ای گنجینه‌های خانوادگی محسوب می‌شوند.

 

 

 

سازه‌ای استوانه‌ای شکل، بر سکویی سنگی به‌شکل هندسی معکب مربع، در جنوب شهرستان خرم آباد، در محله‌ قاضی‌آباد و داخل پارک شقایق قرار دارد که از آن به «مناره آجری» یاد می‌شود. کاربری این اثر کهن در گذشته میل راهنما و دیده‌بانی برای هدایت و راهنمایی کاروان‌های عبوری از شهر و نیز نگهبانی از خرم آباد، بوده است.

برخی از کارشناسان تاریخ ساخت این میراث ایران کهن را مرتبط با دوران حکومت دیلمیان می‌دانند که هرچند در گذشته رفیع‌تر بوده است؛ امروزه ارتفاعی نزدیک به ۳۰ متر دارد. پس از طی ۹۹ پله می‌توان به پشت‌بام مناره رسید و چشم‌اندازی زیبا را مشاهده کرد. این اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

 

 

در نزدیکی قلعه‌ فلک‌الافلاک خرم آباد و در ضلع جنوبی این اثر تاریخی، یکی دیگر از میراث ارزشمند ایران کهن قرار دارد که به «پل شاپوری» و در گویش محلی به «طاقِ پیل اِشکِسّه» شهرت یافته است. قدمت این اثر به دوران ساسانیان بازمی‌گردد و شاهکاری از هنر معماری آن دوران است. پل شاپوری زمانی راه موصلاتی غرب لرستان با شرق، خوزستان و تیسفون که از آن به پایتخت ساسانی یاد می‌شود، بوده است. این پل که دارای پیشینه‌ای نزدیک به ۱۰ قرن است، دارای طولی برابر با ۲۳۰ متر و بیش از ۱۹ طاق است که متاسفانه تنها پنج طاق آن برجای ‌مانده است.

About Post Author

هئیت کشتی

Happy
Happy
25 %
Sad
Sad
25 %
Excited
Excited
-25 %
Sleepy
Sleepy
25 %
Angry
Angry
25 %
Surprise
Surprise
25 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *